Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit GÜLBAY yaptığı açıklama ile kanatlı et ve eti ürünlerini açıkta satış yapan işletmeleri uyardı. İl Müdürü GÜLBAY TÜRK GIDA KODEKSİ ET VE ET ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ (TEBLİĞ NO: 2012/74)'NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINADAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2015/7) 13 ŞUBAT 2015 TARİH VE 29266 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ. Et ve et Ürünleri tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğin (Tebliğ No:2015/7) 3. Maddesi;"(4) Perakende işletmelerde kıyma, hazırlanmış kırmızı et karışımları ve hazırlanmış kanatlı et karışımlarının üretimi yapılamaz. Ancak tüketici talebi üzerine anında kıyma ve hazırlanmış et karışımları hazırlanabilir. Çiğ kanatlı etleri hazır ambalajlı olarak piyasaya arz edilir ve perakendeci tarafından ambalaj bütünlüğü bozulmadan son tüketiciye sunulur. Ancak tüketici talebi doğrultusunda satın alınan ürün parçalanabilir. Çiğ kırmızı etler ise; asgari hijyenik şartlar göz önünde bulundurularak, 29/12/2011 tarihli ve 28157 sayılı 3 üncü mükerrer Resmî Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinin üçüncü fıkrası hükümlerine uygun olarak satışa sunulabilir."
"(8) Lokanta, restoran, otel ve hazır yemek üreten işletmeler gibi son tüketiciye yemek hizmeti veren işletmeler son tüketiciye dökme olarak çiğ et ve çiğ durumda bulunan hazırlanmış et karışımları satışı yapamaz." gereği. Çiğ kanatlı etleri hazır ambalajlı olarak piyasaya arz edilir ve perakendeci tarafından ambalaj bütünlüğü bozulmadan son tüketiciye sunulur. İl Müdürü Cahit GÜLBAY yapmakta olduğumuz denetimlerde işletmecilerin idari yaptırım cezalarıyla karşılaşmamaları ve gıda güvenliği açısından da ilgili tebliğe uygun satış yapmaları gerekmektedir dedi.