Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü İşbirliği ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı salonunda açılan akşam kursuna üretici ve tüketici bazında 3'ü kadın toplam 62 kursiyer katılarak belge almaya hak kazandılar.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit GÜLBAY, İl Müdür Yardımcısı Süleyman BOZ ve Şube Müdürü Erol SAYIN ile birlikte arıcılık kursunu ziyaret etti. İl Müdürü Cahit GÜLBAY kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada arıcılığın, ülkemiz ve bölgemiz için önemli bir tarım kolu olduğunu, özellikle küçük ölçekli aile işletmelerini kısa sürede üretici hale getirilebileceğini söyledi. İlimizde üretimi yapılan balların insan sağlığı için önemli bir yer tuttuğunu, bu potansiyelin değerlendirilmesinde arıcılarımızın ürettikleri balları marka oluşturularak pazara sunmak gerektiğini belirterek, arıcılığa kadın çiftçiler dâhil duyulan ilginin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının arıcılara yaptığı desteklemelere de değinen İl Müdürü GÜLBAY, açılan arıcılık kursunun faydalı olduğunu ve gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü elemanlarından Tekniker İsmet KAHRAMAN ve Tekniker Muzaffer KARABAYIR'ın eğiticiliğini yaptığı arıcılık kursunda kursiyerlere; teknik arıcılık, arıcılıkta mevsimsel bakım işlemleri, hijyen ve kalıntısız arı ürünleri üretim teknikleri, başta bal olmak üzere arı ürünlerinin kullanımı ve muhafazası konularında eğitim verildi. Arıcılık kursuna katılan kursiyerler kursun çok faydalı olduğunu, kurs sonucunda aktif arıcılık yapmasalar bile; arıcılıkta kaliteli üretim, bilinçli tüketim başta olmak üzere, arıların ilginç yaşamlarını ve geleceğimiz için önemini öğrendiklerini söyleyerek kursun açılmasında katkısı olanlara teşekkür ettiler.