İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda 20.02.2017 tarihinde ilçe personeline yönelik gıda hizmetlerinin değerlendirildiği bir toplantı düzenlenmiştir. Gıda ve Yem Hizmetlerinin Değerlendirildiği toplantıda; "2016 Yılı Gıda ve Yem Kontrol Hizmetlerinin Değerlendirilmesi, 2017 Yılı İlçe Gıda Denetimi, Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Üreten İşletmelerin Kayıt İşlemleri ve Denetimleri" konuları hakkında bilgilendirme ile denetim ve kontrol hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde yürütülmesi amacıyla bilgi alış verişi yapılmıştır. 37 Gıda Kontrol görevlisinin katıldığı toplantıda; çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği" kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere gıda, yem ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme, depolama, dağıtım, satış ve toplu tüketim gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetimi ile tüketiciye her zaman yeterli ve güvenli gıda arzının sağlanması, üretici ve tüketici menfaatleri ile halk sağlığının en üst düzeyde korunması, sektörler arası haksız rekabetin önlenmesi, toplumun dengeli ve yeterli beslenmesine yönelik miktar ve çeşitlilikte gıdanın güvenilir olarak tüketiciye ulaşmasının sağlanması amacıyla tüm kontrol görevlilerimizin 2017 yılında da özverili şekilde çalışmalarına hassasiyetle devam etmeleri gerektiği vurgulanmıştır.
Gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin etkinliğinin arttırılması, farklı algılamaların ve suistimallerin önlenerek hizmetlerin disiplin içinde yürütülmesi, Bakanlığımızın tanıtımının en iyi şekilde yapılmasının önemi üzerinde durularak 2017 yılı içerisinde denetim hizmetlerinin artarak devam ettirilmesi gerekliliğinin önemi vurgulanmıştır.