21.11.2017 / Gösterim Sayısı : 90

Ekmek Üreticilerine Hijyen Eğitimi Verildi

Trabzon'da ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personele 'Hijyen' eğitimi verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Trabzon Ticaret Odası'nın birlikte gerçekleştirdikleri eğitim programında, hijyen ve sanitasyon, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili gıda mevzuatının yanı sıra ekmek israfının azaltılması için alınabilecek tedbirler hakkında verilen eğitime yoğun bir katılım oldu. Program sonunda katılanlara sınav yapıldı. Başarılı olanlara sertifika verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit GÜLBAY, gıda hijyeni eğitiminde esas amacının, ekmeğin, üretimden tüketimine dek bütün aşamalarında hijyen kurallarına bilinçle uyulmasını sağlamak olduğunu, bunun da eğitim almış, sertifikalı personelle yapılması gerektiğini ifade etti.

Trabzon Ticaret Odası Toplantı Salonunda yapılan 'Genel Gıda Hijyeni' eğitim programında sunular, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cemil ÇELİK ile Ziraat Mühendisi Emel B. AYDURMUŞ tarafından yapıldı.

Eğitime tabi tutulmada geçerlilik süresinin 5 yıl olduğu, ekmek üretim, dağıtım ve satışında çalışan ve bu güne kadar eğitim almamış veya eğitim süresi dolduğundan geçerliliği sona ermiş personelin, meslek odalarına başvurarak eğitime katılım taleplerini iletmeleri gerekiyor. Belgeyi almadığı tespit edilen şahıslarla ilgili idari para cezalarının uygulanacağı uyarısında bulunuluyor.


''