Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 13-17 Nisan 2015 tarihleri arasında HACCP tetkik eğitimi düzenlendi. Gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik olarak yapılan denetim ve kontrol hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülebilmesi, işletmelerde yapılacak HACCP tetkiklerinde uygulama birlikteliğinin ve kontrol görevlisi olarak sahada görev yapan teknik elemanların bu konudaki yeni yaklaşımları öğrenebilmesi, gelişen teknolojinin beraberinde getirdiği, değişik üretim, denetim, kontrol ve tetkik uygulamalarında bilgi ve becerisinin arttırılması, tecrübe paylaşımının sağlanabilmesi amacıyla Gıda ve Kontrol Genel Mudürlüğünün 2015 yılı Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında; 'HACCP Tetkik Eğitimi' düzenlendi. Eğitime 18 ilden toplam 44 kontrol görevlisi ve 3 eğitmen katıldı. Eğitimin açılış programında konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Cahit GÜLBAY; "Gıda ve yem işletmecileri, tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları ilkelerine dayanan gıda ve yem güvenilirliği sistemlerini kurmak ve uygulamakla yükümlüdürler. Bakanlığımızca riske dayalı denetimi esas alarak gerçekleştirilmekte olan denetim ve kontrol hizmetlerinde önümüzdeki dönemde HACCP tetkiklerine daha fazla ağırlık verilecektir. İşletmecilerin HACCP tekniklerini uygulayarak kendi sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeleri gerekmektedir. Amacımız il müdürlüğü olarak üretim, nakliye ve satışın her safhasını kontrol altına almak ve gıda güvenliğini sağlamaktır" dedi. İl Müdürü Sayın Cahit GÜLBAY eğitimci ve kursiyerlere ilimize hoş geldiniz diyerek eğitimin başarılı geçmesini diledi.