Trabzon ilinin içme ve kullanma suyunun temin edildiği Atasu Baraj Havzası'nda organik tarım havzasının oluşturulması ve böylece barajda biriken içme suyunun tarım kaynaklı kirliliğinin önlenmesi amacıyla, Trabzon ili Maçka ilçesi Şimşirli Köyünde "Atasu Baraj Havzası Organik Mavi yemiş Yetiştiriciliği Projesi" geliştirilerek büyüyor.
İl Müdürlüğümüz ve İl Özel İdaresi tarafından organik tarım projesi kapsamına dâhil edildi. 2012-2013 yılları arasını kapsayan bu dönemde 11 sertifika alan üreticiye 22 dekar alanda 5500 fidan verilerek dikimi gerçekleştirildi.
2014 Yılı ödeneğimizden alınan 8 çiftçiye dağıtılmak üzere alımı yapılan 3250 adet mavi yemiş fidanı, daha önce tespiti yapılan 13 dekar alana dikilmek üzere 28.04.2015 tarihinde üreticilere dağıtıldı. Mavi yemiş dağıtımı yapılan sekiz çiftçi organik tarım sertifikasına sahip olan ve daha önce organik mavi yemiş yetiştiriciliği yapan çiftçilerden seçildi. Böylece 11 üretici için toplam 47 dekar alanda, 11 bin 750 fidanlık bir üretim bölgesine ulaşılmış oldu.
Fidan dağıtım etkinliğine Vali Yardımcısı Abdurrahman KOÇOĞLU, Maçka Kaymakamı Uğur TUTKAN, Trabzon Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay, Maçka Gıda tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa GÜNAYDIN ve görevli mühendisler ile yerel basın katıldı.
Etkinlikte Vali Yardımcısı Abdurrahman KOÇOĞLU, Maçka Kaymakamı Uğur TUTKAN tarafından daha önceden hazırlanan çukurlara mavi yemiş fidanı dikimi yapıldı.