T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Ramazan ayı gıda denetimleri

Yayın Tarihi : 29.05.2017

Trabzon Gıda Tarım ve  Hayvancılık İl Müdürü  Cahit GÜLBAY yaptığı açıklamada; İl ve İlçe  Müdürlüklerimizde görevli 70 gıda kontrol görevlisi ile yaklaşan Ramazan ayı öncesinde ürünlerin saklama koşulları, hijyen koşulları, etiketleme bilgilerinin eksikliği, ürünlerin son kullanma tarihi gibi konularda 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gıda işletmelerinde denetim çalışmalarının yoğunlaştırıldığını, Ramazan ayı boyunca da söz konusu denetimlerin devam edeceğini  belirtti.           

 İl Müdürü GÜLBAY 'Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve ilçe Müdürlüklerimiz bünyesindeki gıda kontrol görevlileri tarafından Ramazan ayı boyunca tüketiminde artış yaşanan unlu mamullerden ekmek, yufka, bazlama, börek, pide gibi ürünler; şekerleme ve şuruplu tatlılar, et ve süt ürünleri gibi temel gıda maddelerine yönelik  iş yerinin özelliğine göre alması gereken belge, iş yerinin asgari teknik ve hijyenik şartları, üretim yerlerinin üretim şartları, ürünlerin vasıfları, etiket bilgileri, saklama koşulları, gerekli hallerde numune alınması bazında yoğun bir şekilde denetimler gerçekleştirilecektir' dedi. 
            
Ayrıca Trabzon'da 2017 yılının ilk 5 ayı itibariyle 4 bin gıda işletmesinde denetimler gerçekleştirdiklerini kaydeden GÜLBAY "Bu 5 ay içerisinde uygunsuzluk tespit edilen 13 işletmeye 113.400 TL idari para cezası uyguladıklarını ifade etti.

İl Müdürü Cahit GÜLBAY yaptığı açıklama ile denetimlerin hız kesmeden devam ettiğini belirterek, tüketicilerin satın aldıkları gıdalarla ilgili  şikayetlerini  "Alo 174 Gıda Hattı"nı arayarak ihbarda bulunabileceklerini bildirdi.