Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Trabzon Arı Yetiştiricileri Birliği'nin organizasyonu ile Trabzonlu arıcılara yönelik arı hastalıkları, arı ölümleri, ruhsatsız ilaç kullanımı, ana arı temini, arıcılıkta kullanılan temel petek, arı ürünlerinin paketlenmesi ve markalaşmanın önemi konularında eğitim çalışması yapıldı.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Tarım ve Orman İl Müdürümüz Cahit GÜLBAY, ilimizde 2 bin 750 arıcı, 165 bin arılı kovan bulunduğunu; Trabzon a bağlı ilçelerden her gün birine gidilerek düzenlenen eğitim çalışmalarında ilimizde profesyonel arıcılık yapmakta olan 680 arıcıya ulaştıklarını, bin 350 arıcının profesyonel olarak seyyar arıcılık yaptığını belirterek; ekonomik açıdan çok önemli bir potansiyeli bulunan ilimizdeki arıcıların, kalıntısız ve hijyenik üretim yapmaları için çaba harcadıklarını söyledi.
Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz arıcılık uzmanları ilçe ilçe gezerek arıcılarımıza yönelik, arı hastalıkları, arı ölümleri, ruhsatsız ilaç kullanımı, ana arı temini, arıcılıkta kullanılan temel petek ve arı ürünlerinin paketlenmesi ve markalaşmanın önemi konularında kapsamlı eğitim çalışmaları gerçekleştirilmektedirler.
Tüketicilerimizin kalıntısız, sağlıklı ve güvenilir arı ürünlerine ulaşabilmesi için eğitim çalışmalarının yanı sıra, arılıklardan başlamak üzere dolum tesisleri, ilaç satışı ve kullanımı, temel petek imalathaneleri gibi sektörün her basamağındaki denetimlerin devam edeceğine dikkat çekti.