6.6.2018 / Gösterim Sayısı : 75

Gıda Denetimlerimiz Sürüyor

Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından,  Ramazan ayında artan tüketim ve vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla temel besin maddesi olan ekmeğin, unlu mamul ve sade pidenin üretildiği fırınlara ve sütlü tatlılar gibi her türlü pastacılık ürünleri üretimi yapan işletmelere yönelik denetimler yoğunlaştırıldı.

Denetimler ile ilgili açıklama yapan İl Müdürümüz Cahit GÜLBAY, İl Müdürlüğü olarak 2018 yılının ilk beş ayı içinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine 95 gıda kontrol görevlisi ile 6 bin 486 denetim gerçekleştirdiklerini söyledi. İl Müdürümüz; Ramazan ayı süresince denetimleri artırılan fırın, unlu mamul, sade pide üretim yerlerini takiben gıdaların üretim ve tüketim zincirinin her aşamada gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların kesintisiz olarak devam ettiğini, tarladan sofraya gıda güvenilirliğini sağlamak için mesai mefhumu gözetilmeksizin kontrol çalışmalarının hız kesmeden sürdürüldüğünü, sürdürüleceğini ifade etti. 

Ramazan ayı dolayısıyla sıklaştırılan denetimlerde işletmeler; sağlıklı ve kaliteli bir hizmet için genel düzen, hijyen, temizlik kuralları, alet, ekipman temizliği, kişisel temizlik, depolama ve muhafaza koşulları, gıda üretiminde kullanılan hammadde gibi kriterler yönünden denetime tabi tutuluyor. 

''